Jótékonysági Mikulás rendezvény

Van egy általában színes szakállú figura (A Barf Attila), akivel leginkább közös ismerőseinken keresztül figyeljük egymást.

Megkért, hogy segítsek levezetni a mai rendezvényt a színpadon.

Igazából 2, vagy 3 éve készülünk, de mindig közbejött nekem más program. Úgyhogy ezt a mai napot 1 évvel ezelőtt sikeresen lefoglaltuk.

Aztán elmondta a feltételeket:

Nem fizet semmit. Senkinek. Nekem se.
Rengeteg adományt gyűjt össze és megoldja, hogy 400 gyermeknek örömöt és vidámságot hozzon az életébe, ha csak egy fél napra is, több, mint 30 önkéntes segítségével.

Nem ismeretlen ez a hozzáállás, hiszen az általa vezetett Nemzeti Festékbolt rendszeresen fest ki önként óvódák, iskolák 1-1 termét. Minden hónapban megújul egy terem általuk.

Sokan, sokféle ötlettel megkeresnek, hogy jótékonykodjak, ezt a hatalmas szervezést és teljes szerénységet örömmel és jó szívvel tudtam támogatni.

Úgy tudom, hogy a védőnők, akik közelről is jól ismerik a családok helyzetét, ajánlották, kiket hívjanak meg. Így aztán ez az apró (ÓRIÁSI!!) figyelmesség igazán jó helyre került.

Volt labdazsonglőr, gyerekeket megviccelő komoly bűvész.

A nagy nevettető, a zseni előadó, énekes, dalszerző, 100 kilónyi mókamester és bábidomár Kalap Jakab Zsolt, aki több kutyát ismer a világban, mint Pandacsöki Boborján és Csák Norisz egybevéve, mindenkit levett a lábáról. Nagyokat derültem és ámultam a tehetségén, fantasztikus lendületén.

Természetesen elvittem a gitáromat, és megénekeltettem én is a többszáz fős közönséget. Meglett az eredménye, hiszen betoppant a Mikulás, aki névre szólóan adott ajándékot minden egyes gyereknek.

És itt érkezünk el ahhoz a részhez, ami számomra a legtöbbet adta azon felül, hogy reggel sikerült szóra és dalra bírni ismeretlen gyermekeket – csupán az élményért és a várható csekélyke tapsért cserébe.

A gazdag műsor után 2 órán keresztül osztottuk az ajándékokat, név szerint szólítottam őket.

– méltatlankodás nélkül várakoztak a regisztráció alatt feltorlódott kinti hideg és hosszú sorban,
– türelmesen és egymást segítve adtak utat az ajándékozandó családoknak,
– elfogadták az ABC-szerinti névsorolvasás igazságos igazságtalanságát.

MINDEN család, minden gyermek tudta a rendet, értették, hogy sorra fognak kerülni.

Maga a csoda volt, ahogy ennyi ember ilyen békében végigjárta a kézműves, az arcfestős-tetkós és a büfé szobákat és méltósággal, türelemmel fogadta mindazt, amit megszerveztek és készítettek a számukra.

És az ajándékok mellé még egy doboz sütit és egy azonnal elkészült és helyben kinyomtatott fényképet is hazavihettek a családok.

Gazdagabb lettem egy csodálatos élménnyel: ezer ember jóságával, mosolyával.

Köszönöm szépen a mai napot és a megtisztelő, szívet melengető felkérést.

Üdv, Hubadúr

 

A rendezvény után ezt kaptam értékelésként Szőke-Csizmadia Regina főszervezőtől:

“Valamit csinálni bárhogyan lehet! Valamit, jól csinálni, azonban csak szívből lehet!

Mikor látod a gyermekek szemében az örömöt, a visszahúzódó kisfiúban a nyitott kapukat, s minden vendég szemében az elégedettséget akkor biztos lehetsz benne, hogy jól választottál! Huba ezt adta Nekünk! 500 embert varázsolt el egyszerre! Minden szemben ott volt a meghittség és a csoda élménye! És amitől leginkább hitelessé vált, hogy Huba szemében is ilyen érzelmek tündököltek! >3

Amiben biztos lehetsz, hogy váratlan esemény történni fog! Mindig történik! Dőlj hátra!!! Huba olyan magabiztossággal oldja meg, hogy elkezded keresni, hogy vajon erről is beszéltetek korábban?  Fantasztikus érzés mikor tudod, hogy teljesen rábízhatod magad valakire! Nem fogsz csalódni! Semmiben!

Amennyiben a legjobbat keresed, és szeretnél egy figyelmes, szórakoztató, határozott, kedves, lelkes, érdeklődő, szervező, énekes, sokoldalú, igazi műsorVEZETŐ, problémamegoldó, óvóbácsi CSUPA SZÍV CSODATEVŐT, akkor Huba a legjobb választás számodra!!”

Köszönöm szépen, és ugye már meg is állapodtunk a 2017-es decemberi dátumban?

A videó tanúsága szerint megállapodtunk. Ahogyan a 2018-ban is.

Street Gábor HUBA

A szerző elkötelezett híve a könnyed, barátságos és professzionális rendezvényeknek, ünnepeknek. Ajándékdalaival pedig életre szóló élményt ad minden jelenlévőnek.