Cupido és a Halál – barokk opera

A Halastó kórus Halas Dóri (Soharóza) és Tóth Árpi (Csíkszerda) vezényletével, Göttinger Pál rendezése alapján előadta a Cupido és a Halál c. barokk operát.

Különlegessége az volt, hogy mindent (fordítás, hangszerelés, zenekar, kórus, szólisták, díszlet, jelmez, szervezés, tereprendezés, takarítás, helyszín őrzés stb.) a kórus tagjai végeztek, láttak el.

Örök emlék számunkra az az intenzív időszak. Hálás vagyok érte.

Érdekessége a darabnak, hogy a darab második felében Merkur olyan hosszan énekel a kotta szerint (valószínűleg a kor ünnepelt baritonjára írták a szerepet), hogy 4 éneklő és 1 “néma” szereplőre osztották a karvezetőink. Így lettem én az egyik Merkur.

Az egész darabot pedig a Lukács fürdő mögötti elhagyatott Törökfürdőbe sikerült bevinni, így máris adott volt, hogy fürdős tematikájú lesz a díszlet és a jelmez.

Rengeteg önkéntes energiát tettünk bele, de nagyon megérte, mert olyan emberek is megismerkedtek végül az opera műfajával, akik életük mentése érdekében se mentek volna közelébe.

A képeket Tóvári Dániel készítette a 2012-es főpróbáról:

         

 

A nagy sikerre való tekintettel 2013-ban is előadtuk a Cupidot, amit a Bárka Színház fogadott be:

(sajnos nem tudom, ki készítette ezeket a képeket)

 

  

 

Street Gábor HUBA

A szerző elkötelezett híve a könnyed, barátságos és professzionális rendezvényeknek, ünnepeknek. Ajándékdalaival pedig életre szóló élményt ad minden jelenlévőnek.