Halastó, a kórusimprovizáció inkubátorháza

Elrugaszkodni a kodályi gyökerektől – a kodályi alapokon

2004.

“Halas Dóra és Tóth Árpád mint a Zeneakadémia „karvez szakos” hallgatói régóta tervezgettek egy közös kórust, amelyben kezdhetnének valamit  a nem feltétlenül profi vagy akár zeneértő emberek művészi aktivitásával. Addig tervezgettek, míg 2004 márciusában egyszer csak felkérték néhány barátjukat, vájt fülű amatőröket, hogy jöjjenek el az új kórus első, kísérleti próbájára. Nyárra többé-kevésbé állandósult a Halastó elnevezés, a  „névadó” karnagyok tiltakozása ellenére.” (forrás: www.halasto.com)

Boldog vagyok, hogy az alapításnál jelen lehettem, és hogy annyi izgalmas projektben részt vehettem. A kórus sajátja volt, hogy nagyon sok mindent szabadon bele lehetett tenni, visszahúzódó emberek kinyíltak, termékenyek táptalajra leltek benne, meg társra, hihihi.

Halastó próba, 2006.
Halastó Fringe plakát, 2006. (Megtalálsz rajta?)
Koncert a Nádor teremben, Vezényel: Tóth Árpád, 2005. (itt még nem tudtam, hogy tulajdonképpen a feleségem áll előttem!)

Cupido és a Halál barokk opera

Középen csíkos pólóban Merkurként (Fotó Madácsi Zoltán)Részletes írást és galériát itt találsz az előadásról!

Kultúrfürdő – az önálló estek sorozata

Ez  volt maga a csoda!!

Ott maradtunk a Törökfürdőben a Cupido nyári előadásai után, és 1 hónapon át majdnem minden nap tartottunk valami koncertet, előadást. Modern Young Ones!

Kamera szempontjából többször voltam bátrabb másoknál, ezzel vívtam ki magamnak a lehetőséget, hogy bekerüljek a program nevében a tévébe.

Nézd meg itt a 2008-as interjút!

Nézd meg itt a 2010-es interjút!

 

Street Gábor HUBA

A szerző elkötelezett híve a könnyed, barátságos és professzionális rendezvényeknek, ünnepeknek. Ajándékdalaival pedig életre szóló élményt ad minden jelenlévőnek.