Dönc Ödön, aki megmentette a világot

Akkori kórustársam, Vívó Zoé nagy lehetőséget kapott, hogy mesés történetét stúdióba viheti.

Így kerültem bele rögtön máris 3 szereplő bőrébe, pontosabban hangjába. Nagyon kedves és tanulságos mese ez. Rubik Ernő csodaszépen kísérte a szöveget zongorán.

Nagyon élveztük a felvétel minden percét

Így ír róla a kiadó:

Egy igazán kedves kiadvány jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában az év végére. Egy meselemez az apróságok nyelvén nem csak gyermekeknek, Dönc Ödön történetéről, aki lírai érzékenységénél fogva hamar szembesül azzal a világot fenyegető hatalmas problémával, amiről a történet írója, Vívó Zoé így fogalmaz:

„Mi mind, osztályon felülien élünk. A probléma az, hogy nem vesszük észre. Ezért vagyunk elégedetlenek. Hogy felismerjük rendkívüli helyzetünket, figyelni kell. A Figyelem, nem görcsös koncentráció. Egyszerű beengedés, akár a lélegzetvétel. Az emberek, kutatják hogyan szabaduljanak meg zaklató gondolataiktól, érzéseiktől. Ki akarják kapcsolni az elmét, hogy a ’nemgondolkodás’ nyugalmát átélhessék.
Valójában, az elmét nem kikapcsolni kell, hanem csodálkozni tanítani. Ez a csodálkozás: a figyelem. Nem ÖNKÍVÜLETBE, hanem ÖNFELEDTSÉGBE juttat. Ez az önfeledtség boldogságunk kulcsa. Még soha sem láttam önfeledt embert elégedetlennek. De mi az, ami elég lenne? A Minden. Ezt a mindent nyújtja át a Figyelem. Ezért írtam mesét, a világot mentő figyelemről.”

A mese hősei Rácz Lőrinc, Bognár Krisztina, Novák István, Street Gábor (Huba) és Anehoo játékosan változatos hangszínein szólalnak meg, amihez a zenei kíséretet Rubik Ernő írta meg zongorára. Dönc Ödön kalandos megoldáskeresését Vívó Péter grafikái teszik még színesebbé.

A hangjáték hangjait kölcsönző szereplők valamennyien a Halastó kórus tagjai voltak a felvétel idejében.

Megjelenés: 2007. november 28.

Street Gábor HUBA

A szerző elkötelezett híve a könnyed, barátságos és professzionális rendezvényeknek, ünnepeknek. Ajándékdalaival pedig életre szóló élményt ad minden jelenlévőnek.