15 évem az AULA Kamarakórusban

A nagy találkozás előzményei

A Budapesti Műszaki Egyetemre már pontokkal felvettek februárban, így nagyon sokat kellett várnom a tanévkezdésre.

Végre eljött a szeptember, kollégiumba költözés, ismerkedés a Közlekedésmérnöki Kar naaagy hallgatóival.

Naná, hogy itt is volt tábortűz, danolászás, gitár! Kun Zoli (a Bananas zenekar frontembere) vitte a prímet, amikor egyszer csak beszaladt sörért.

Hogyhogy nem, rám bízta a gitárt, hogy vigyázzak rá, mert azt nem cipeli be a büfébe. Mire visszaért, addigra már lement pár nóta, naná, a kíséretemben.

Akkor ajánlotta figyelmembe a Műegyetemi Kórus csütörtöki próbáit. Így kezdődött el rendszeres kórusos életem, 5 éven át boldogan erősítettem a tenor szólamot.

Kamarakórus születik

Különféle irányból: az építőmérnöki, villamosmérnöki, építészmérnöki karokról, a karvezető iskolájából, az óvónőképzőből és a Budai Nagy Antal Gimnáziumból összeverődött egy baráti társaság. És egy szép turné alkalmával, ahol éppen Kodály csodálatos Budavári Te Deumját énekeltük, belekóstoltunk az acapellába.

És mivel hétfőnként a BME Központi épületének Aulájában próbáltunk, hát lett a nevünk Aula Kamarakórus.

Együtt nőttünk fel, együtt szilvesztereztünk, drukkoltunk a diplomáknak, phd-nak, egymásnak, hogy túléljük a szerelmi csalódásainkat, hogy megtaláljuk végre az igazikat. Együtt hordtuk ki a szopránnak az első babáját, együtt nyaraltunk, együtt készültünk, utaztunk a koncertekre, kórusversenyekre.

Rengeteget kaptam a kórustól. A zenén, a barátságokon át a konferálási lehetőséget és a tapsokat.

Képek az Aula Kamarakórus életéből:

Találkozás Miklósa Erikával, a világhírű operaénekes művésznővel
Próba a karvezető lakásán, 2006.
6 évesek lettünk c. koncert – még egy rövid dokumentumfilmet is forgattam a kórus tagjaival. Vezényel: Halas Dóra, 2004. (Madách Gimnázium)
Így kezdődött 1997-1998 táján (jobb szélen állok)

 

A Műegyetemi Állásbörze állófogadásán 1999-ben a Budapest hajón (a rendezvény egyik főkoordinátoraként vagyok más színben)

 

 

Képek a 15. éves jubileumi koncertről:

(Fotók: Vadócz Dávid, Pillanatrablás)

Street Gábor HUBA

A szerző elkötelezett híve a könnyed, barátságos és professzionális rendezvényeknek, ünnepeknek. Ajándékdalaival pedig életre szóló élményt ad minden jelenlévőnek.