FINA 2017 plakát ötletek, hogy büszkék legyünk mi is

Óriási ziccert hagyott ki az, aki a kék plakátok terjesztésében érdekelt. Úgy gondoltam, a héten még mindig nem késő kihelyezni néhányat, és a büszkeség magjait elültetni az állampolgárokban.

Amikor Kennedy a NASA-hoz látogatott, akkor az utolsó ember, még a takarítónő is azt mondta bemutatkozáskor: “Embert juttatunk a Holdra!”

Ha ilyen klassz információkat eljuttatnánk Nógrád megyétől Zaláig, sőt a Viharsarokig, akkor az összes Kossuth, Tulipán, Ady, Szabadság utca legvégén lakó Mari néni, Józsi bácsi és unokái is tudnák, hogy mekkora giga-mega-hatalmas dolog,  hogy Magyarország rendezi meg és fogadja be a FINA 2017 Vizes Világbajnokságot.

De jó is volna, ha erről zengene mindenki az országban! Hiszen valóban világszínvonalú rendezvényről van szó.

Világszínvonalú a közvetítés technikai háttere, a medencék, a látvány, a szurkolói zóna s színpad stb. Óriási dolog ez. Még akkor is, ha létezik olyan ember, aki ezt jobban csinálta volna meg.

Milyen jó lenne, ha ezt ünnepelnénk az utcákon, bemondanák a villamoson a pólósok újabb mérkőzésének időpontját, úszó versenyzőink újabb aktuális sikereit… Minden egyes csobbanás nemzeti ünnep erejű lehetne, hiszen versenyzőink csakis erre vártak, hogy előttünk, idehaza, magyarok előtt ugorhassanak be a vízbe az éremért és állhassanak minél többen, minél többször dobogóra.

Nem, azt nem hánytorgatom fel, hogy ezzel tulajdonképpen megloptuk a saját versenyzőinket, és eltitkoltuk mindenki előtt e Magyarországon zajló világeseményt, hiába esik róla szó a rádióban, tévében, itt-ott. Megesik bárkivel, hogy hibázik. Nyilván mást fontosabb volt kiplakátolni, fontosabb volt tudatni. Előfordul az ilyesmi, hogy eltolódik a hangsúly.

Inkább arra gondolok, hogy milyen igazi nemzetegyesítés lenne/lehetne/lehetett volna:

Feltörekvő nemzedékeink a játékosokat csodálhatnák a plakátokról, feldobná az utcai hangulatot is rendesen: különös tekintettel, hogy az úszó lányaink valahogyan nagyon szépek, és a pasik pedig lazán kiütnék Ed Sheerant a plátói szerelem trónusáról.

Jutna bőven mindenkinek látnivaló, ha nem vénséges-mosolygós (szeretnék majd ennyi évesen én is így tudni mosolyogni!) öregemberrel riogatnánk.

Íme néhány ötlet, néhány poén.
Szabadon felhasználható.
Jogdíjat nem követelek, de megosztásnál jól esik, ha a forrást megjelölöd.

     

 

 

üdv, Hubadúr

 

Street Gábor HUBA

A szerző elkötelezett híve a könnyed, barátságos és professzionális rendezvényeknek, ünnepeknek. Ajándékdalaival pedig életre szóló élményt ad minden jelenlévőnek.